Кметът на Банско Георги Икономов преряза лентата на първото Споделеното работно пространство Coworking Bansko

  • PDF

В Банско отвори врати първото по рода си споделено работно пространство, предлагащо офис извън офиса. Кметът на община Банско Георги Икономов заедно с основателите Матиас Зейтлер, Уве Алгоер и Ирина Пандева, прерязаха лентата на новаторския офис – Coworking Bansko.

По време на откриването градоначалникът на Банско благодари за указаната чест да пререже лентата и приветства всички присъстващи с добре дошли. Икономов сподели пред екипа и гостите на мероприятието, че „Когато преди 3 месеца тези млади хора дойдоха при мен в общината, аз не можех да си представя как би изглеждал един подобен офис. Поздравявам Ви, че успяхте да реализирате своята идея и се надявам тези млади хора, които ще посещават офиса да останат доволни от Банско. Пожелавам ви успех в начинанието и ви уверявам, че Банско е прекрасно място за млади хора.“

Благодарение на усилията и силната мотивация, екипът на Coworking Bansko е новатор в едно нетрадиционно начинание за страната, привличайки хора от цял свят да работят под един покрив в Банско. Те целят да привлекат в планинския ски курорт чужденци, които пътуват и работят. Така посещавайки града, те ще могат не само да работят в компанията на други хора, но и да опознаят предимствата за бизнес и условията за живот в планинската община.

Основателите в лицето на Матиас Зейтлер, независим предприемач от Германия, австрийския му партньор УвеАлгоер и Ирина Пандева, изявен дизайнер от Банско, работили усърдно върху превръщането на идеята им в реалност през последните няколко месеца. С помощта на партньори, доброволци, местни жители и чуждестранни номади, които участват в реализирането на проекта, сега офисът е напълно функционален със стартиране на зимния сезон.

„Преди всичко хората са важни, ако я няма общността мястото е без значение. Затова още в началото започнахме с изграждането на група от подобно мислещи хора, които се радват да съчетават работа и забавления, да опознават нови култури и да пътуват и да включат Банско в маршрута си“ сподели Ирина Пандева.

Това е една нова перспектива за бъдещето на Банско като дестинация за цифрови номади, хора работещи на свободна практика и предприемачи от цял свят. Офисът предлага 18 напълно оборудвани работни места с ергономични столове и просторни дървени бюра, една стая за срещи, кабинка за телефонни разговори, шкафчета, кухня и кът за отдих с уютни дивани.cw-003medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here