III–ят Международен балетен фестивал „Банско 2017“ бе открит с „Лешникотрошачката“

  • PDF

Със завладяващия балет-приказка „Лешникотрошачката“ бе открит III–ят Международен балетен фестивал „Банско 2017“. Културното събитие се провежда под егидата на градоначалника Георги Икономов. Саори Коике (в ролята на Мари), примабалерина на Кремълския балет и Павел Кирчев (Принц Лешникотрошач), премиер солист на Кремълския балет, гостуваха на сцената на читалище „Никола Вапцаров” и внесоха царска изтънченост и блясък на вълнуващото балетно представление в салона на читалище „Никола Вапцаров“.

Спектакълът разказва историята на едно малко момиче, което напразно очаква своя коледен подарък в празничната нощ. Но когато получава лешникотрошачка под формата на войник в красива униформа, тя още не знае, че й предстои едно вълшебно пътешествие, в което ще воюва с краля на мишките, че играчката ще се превърне в принц, който ще я отведе при танцуващите снежинки и феи, а накрая ще играе с най- красивите кукли. „Лешникотрошачката“ кара децата да ахнат от удивление, а възрастните – да се пренесат отново в света на децата.

До 10 Януари жителите и гостите на зимния курорт ще могат да се насладят на най-висшето танцово изкуство със съдействието на Държавната опера и балет – гр. Варна. В програмата са включени още балетните постановки „Дон Кихот“ и „Жизел“. Начален час на спектаклите – 18:00 часа. Билети се продават в Посетителския информационен център и в читалище „Никола Вапцаров” – Банско.ballet-001medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here