Посланикът на Индонезия посети Банско

  • PDF

IMG 4628Кметът на Банско Георги Икономов приветства с добре дошла Нейно Превъзходителство г-жа Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия в България

Кметът на Банско Георги Икономов приветства с добре дошла Нейно Превъзходителство г-жа Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия в Република България. С тази своя визита при градоначалника на Банско, дипломатът продължава шестдесет годишните дипломатически отношения между нашата страна и Индонезия.

Това е първото посещение на Нейно Превъзходителство  в Банско, по повод представяне на индонезийската кухня в кулинарен фестивал, който ще се проведе тази вечер в хотел Кемпински. Икономов запозна Н. Пр. г-жа Сри Астари Расджид с богатото културно и историческо минало на града, с възможностите за безброй активности на туристите през зимата и по време  летните месеци.

„Пристигайки в Банско веднага ме грабна красивата природа и  уникалното разположение на града между три планини“ сподели Нейно Превъзходителство. В разговора си допълни още, че вкусната и разнообразна българска кухня е водеща сила в промотирането на България сред индонезийците.

Нейно Превъзходителство сподели с кмета на Банско за предстоящото провеждане на „Еuropalia 2017”.Едно културно събитие на различни държави, гостуващо в големите европейски градове. Посещавайки града ни и запознавайки се  възможностите му, тя твърдо заяви, че градът би бил идеално място за провеждане на това мероприятие.

В Индонезия се провежда грандиозен джаз фест на остров Ява. По този повод, градоначалникът я запозна с 20 годишната история на Джаз феста в Банско и отправи официална покана да бъде специален гост на събитието.

В края на визитата си, Н. Пр. г-жа Расджид подари на Георги Икономов сет от бутикови порцеланови изделия, изработени лично от нея. Тя е един от водещите съвременни творци в Индонезия, гостувала със свои изложби в редица страни от Азия и Европа, експерт и колекционер на традиционно индонезийско изкуство.medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here