На 1 март Банско осъмна украсен с мартенички

  • PDF

Центърът на планинския ски курорт Банско осъмна украсен с мартенички. Най-ранобудните жители и гости на планинската община се радваха на белите и червени мартенички, символ на дълголетие, здраве и плодородие, които красят три дръвчета в центъра на града.

В първия ден на месец март, децата от подготвителна група „Пчеличка“ към НУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Банско, с ръководител г-жа Кипра Глушкова, гостуваха на кмета Георги Икономов. Децата му подариха изработени от тях мартенички с пожелания за здраве и успех и изнесоха кратка програма. От своя страна градоначалникът благодари на малчуганите за приятната изненада и им пожела да бъдат весели и засмени през цялата година. Кметът ги покани в своя кабинет, а най-смелите седнаха и на кметския стол. Всички бяха впечатлени от факта, че в кабинета си кметът пази ключа на Банско.

В своеобразна работилница на Баба Марта бе превърнато фоайето на читалище „Никола Вапцаров“ – гр. Банско, където в навечерието на един от най-българските празници, учениците от II „a“и II „б“ клас от СУ „Неофит Рилски“ и III „a“клас от НУ „Св. Паисий Хилендарски“ под ръководството на Баба Марта – Йордана Стефанова и двете й сестри, Мария Захова и Елена Събева, сръчно изработваха красиви мартеници, които да подарят на своите близки и приятели.

Концерт по случай празника изнесоха децата от школата по пиано, с преподаватели Марина Иванова и Христина Кадева. Тържествената зала се оказа малка, за да побере всички родители, близки и приятели на малките пианисти, които демонстрираха завидни умения и талант. Те изпълниха пиеси от класически и съвременни автори. Музикантите от школите по пиано посрещнаха с песен специалния гост на тържеството – Баба Марта, която закичи всички участници с ръчно изработени символи на настъпващата пролет.baba-marta-003medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here