Авторът на приключенската поредица „Хариша”, Биляна Траянова посети Банско

  • PDF

Във връзка с предстоящия Международен ден на детската книга – 2 април, авторът на приключенската поредица „Хариша” - Биляна Траянова посети Банско. Тя е една от най-обичаните съвременни писателки сред подрастващите в България. В Банско тя вече има стотици млади фенове, в които произведенията й са запалили жив интерес към света, природата и обитателите му. Траянова проведе среща с учениците от трети клас на НУ „Св. Паисий Хилендарски” с класен ръководител Евгения Тренчева, както и четвъртите класове с ръководители Соня Дурчова, Катя Тренчева и Виолета Колчагова.

„Един ден някой от вас ще бъде откривател, друг ще стане изследовател на моретата и океаните. Някой от вас ще се качи на изследователския си кораб, с който ще стигне до нови и непознати места, ще ги открие, ще ги опише, ще ги разкаже. Вие сте бъдещите изследователи. Вие сте бъдещите откриватели. Колко интересен е животът, колко интересен е светът, дали ще искате вие да се забавлявате в това приключение, наречено живот, зависи само от вас. Ако искате животът ви да е интересен трябва да се подготвите за него” с тези си слова Траянова успя да заинтригува децата, като ги накара да се замислят колко много неща им предстоят.

Тя разказа как е започнала да приключенства, благодарение на своята майка, която по интересен начин е провокирала у нея детското любопитство, разказвайки й интересна случка от книга без да разкрива какво се случва в края, за който тя трябвало да прочете определена книга, за да го разкрие.

Разкрити бяха интересни случки поместени в шестте книги от приключенската поредица „Хариша”. В историята на книгата се запознаваме с героя Марко Адамс, който е само на осем години, но попада в невероятни ситуации, а приключенията го следват на всяка крачка. Пустинята на Раджастан, саваната на Кения, джунглата на Малайзия или високите Анди - където и да отиде, Марко среща специални хора, непознати племена, диви животни и открива тайнствени знаци, които ще го отведат до Великото Знание.

Децата задаваха много въпроси към авторката, а тя бе подготвила за тях подаръци – книжки за дивата природа.

Биляна Траянова, освен писател, е актриса, продуцент, пътешественик и не на последно място грижовна майка.avtor-001medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here