"Седмица на четенето" и в Банско

  • PDF

В СОУ „Неофит Рилски” Националната седмица на четенето / 7 – 12 декември 2015 г. / започна с анкета сред учениците „Чета , защото ...” . Във фоайето на учебното заведение е подреден кът с художествена литература под надслов „Прочети и върни”. Учениците носят свои любими книги , които ще четат и разменят през цялата учебна година.

Свой оригинален кът „Препоръчай книга” създадоха и седмокласниците. На специално дърво всички могат да окачват бележки с предложения за любими и вдъхновяващи книги.

До края на седмицата всички класове ще участват в различни прояви, посветени на четенето. Вторник е денят на най- добрите четци и разказвачи, които ще бъдат определени на специално състезание. През следващите дни ще се проведе маратон на четенето , състезание по правопис и среща с родителите на ученици, които имат проблеми в езиковото развитие.

На специална среща логопедът в училището Бойка Спасова ще запознае учителите с особеностите на дислексията - един тревожен и все по–задълбочаващ се проблем сред подрастващите.

Седмицата ще приключи с инициативата подаряване на детски и юношески книги и с награждаване на победителите в състезанието по четене и правопис.

Учителите и учениците са убедени, че проявите ще се отразят благотворно върху повишаване грамотността на възпитаниците на учебното заведение.chetene-003medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here