Маратон на четенето бе проведен в Банско

  • PDF

„Маратон на четенето” – така нарекоха своята среща с книгите седмокласниците от СОУ „Неофит Рилски”- Банско. Във връзка с Националната седмица на четенето /7-12 декември 2015 г./ възпитаниците на учебното заведение под ръководството на своята учителка Йорданка Рускова поканиха родители, учители, общественици, за да прочетат заедно незабравими откъси от класически произведения в българската литература.

Началото бе поставено с хоров прочит на емблематичното Вазово стихотворение „Българският език”, след което символично щафетата бе подета от представители на три поколения – майка, дъщеря и внук. Заедно с гостите Димитър Хаджиев, Елена и Владимир Доеви, Гълъбица Тодева, Мария Зайкова, Елена Хаджипопова, с родителите Елена Кочукова, Василена Дукова, Мария Стоянова децата се пренесоха в прекрасния свят на литературата.

С участието си в „Маратона на четенето“ всички присъстващи оцениха силата на словото и почувстваха нуждата от по-чест допир до неговата магия, за да се зареждат с мъдрост, знания и положителни емоции.chetene-001medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here