MЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДУМАТА ,,БЛАГОДАРЯ“ В ПГССТ ,, АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“

  • PDF

По случай Международния ден на думата ,,Благодаря“, отбелязван на 11 януари, учениците от ПГССТ ,,Алеко Константинов“- гр. Банско се включиха в отбелязване на празника с изработване на поздравителни картички до своите учители.

В инициативата, поета от Роза Козарева – учител по български език и литература, се включиха ученици от всички класове. В училищния конкурс за написване на стихотворение и есе, посветено на вълшебната дума, призови места заеха Емине Тамакхяр и Георги Тодев, ученици от 11 клас, Гюрга Генчева от 12 класи Мария Ковачка от 10 клас. В конкурса за написване на стихотворение се отличиха Николай Колчев от 11 клас и Юлия Донина от 10 клас.

В българския език думата ,,благодаря“ означава - дарявам благо, дарявам добро. Благодарейки за дареното ни, ние даряваме нашата признателност, даваме благословия.

Kартички с жест на благодарност бяха поднесени на Георги Икономов, кмет на община Банско, както и на професионалните партньори на ПГССТ - комплекс ,,Молерите“, хотел ,,Гардения“ и фирма   ,,Юлен“. Учениците благодариха за подкрепата, всеотдайността и възможността в реални условия да получат отлични професионални умения, необходими за тяхната успешна реализация.

 

blagodarq collagemedii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here