Да имаш професия

  • PDF

Под надслова „Аз имам професия” за осма поредна година протекоха състезанията в ПГЕЕ-гр.Банско.

На 22.02.2016г. започна  традиционната за професионалната гимназия „Седмица на техниката”.Откриването стартира чрез презентацията „Седмица на техниката 2015”, която вече бе излъчена на областната конференция „Добри практики в кариерното развитие на учениците от 1. до 12. клас” в Благоевград .

От 22.02.2016 до 26.02.2016 се проведоха планираните състезания   и творчески изяви, които имаха за цел да отключат потенциала на младите хора и да ги поставят в конкурсна ситуация.Мероприятията предоставиха възможности за изява на всички в областите на: компютърната техника и технологии, компютърните мрежи, приложната електроника и информационните технологии.

На 23 март се проведе най-оспорваният турнир по приложна електроника „Мога и зная как”, който е кръг от националното състезание под патронажа на „ПАСАТ ЕЛЕКТРОНИКС” ООД.Авторитетно жури излъчи победители от две възрастови групи: Мария Йорданова -10а,Георги Балев-9а и Атанас Коев/ възрастова група 9-10 клас/ и Иван Нусторов-11а, Ахмед Шайгов-11б, Даниел Драсков-11б се /втора възрастова група/Учениците се класираха за регионалния кръг на „Мога и зная как” в гр. Пловдив                                                                                             24 февруари бе победен за Анна-Мария Граченова от 12а , която за втора поредна година оглави класирането в състезанието по компютърни мрежи „Бързи кабели”.

Състезанието по информационни технологии (25.02.2016) даде възможност за изява на ученици от общината /от 8 до 10-ти клас/, които показаха своя патриотизъм чрез презентации на тема „Моят роден град ”, включвайки в продуктите си информация за географско разположение, забележителности, герои и културно наследство.

„Седмица на техниката” в ПГЕЕ приключи, но усилията на ученици и учители са насочени в подготовката и реализирането на нови предстоящи проекти , които не само ангажират вниманието и способностите на младите хора, но се превръщат в успешен старт в избраната професия.

technika-kolagmedii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here