100 дръвчета

  • PDF

Децата от II а клас на Начално училище "СВ. Паисий Хилендарски" са сред спечелилите в играта "100 на 100 добро", организирана от Фондация "77". С помощта на своите учителки Евгения Тренчева и Веселинка Дъгарадина, ръководството на училището и гласовете на всички подкрепили ги, те успяха да спечелят 100 фиданки за община Банско. Малките ентусиасти се срещнаха с кмета на община Банско, Георги Икономив, за да споделят с него за победата в еко инициативата и да потърсят съдействие за тяхното засаждане.

Днес малките дръвчета бяха засадени в разсадника на ПЛТГ „Никола Вапцаров". Там учениците от двете училища заедно ще се грижат за тях, докато порастнат достатъчно, за да бъдат засадени в зелените площи на града.

"Участието и спечелването на конкурса показва, че в Банско растат активни и отговорни деца, мислещи за природата и нейното съхранение. Трябва да гледаме бъдещето с усмивка, след като такива поколения вървят след нас. Поздравявам малките ученици и техните учители и им пожелавам още много успехи" заяви Икономов след срещата.100-006medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here