Ден на ученическото самоуправление в СОУ "Неофит Рилски"

  • PDF

Пореден ден на ученическто самоуправление се състоя в “СОУ Ноефит Рилски“ - Банско. В Деня на светите братя Кирил и Методий – 11 май, училището отвори врати за всички желаещи да присъстват в учебните часове и да разгледат богатата и добре поддържана материална база.

Началото на Деня на самоуправлението бе дадено със символичното предаване на ключа на Елена Цветкова, избрана за директор на училището, и с разясняване на всички отговорности. Правата и задълженията на ръководството на училището, на педагогическия и непедагогическия персонал бяха предоставени на възпитаниците на учебното заведение. Уроците бяха преподавани от ученици, дисциплината в коридорите бе контролирана от дежурните ученици, директор, помощник - директор, класни ръководители, хигиенисти бяха децата.

Емоционално, но и много отговорно постъпиха всички ученици, пожелали да заемат местата на възрастните и да седнат на директорския стол или да застанат зад катедрите.

Традиционни гости на този ден бяха чествъртокласниците от НУ “Свети Паисий Хилендарски“, които откликнаха на поканата и бяха при големите ученици, за да видят къде ще продължат образованието си догодина. В часа по музика всички въодушевено изпяха химна на Република България.

В края на деня на участниците в тази интересна инициатива бяха връчени грамоти и децата се убедиха, че работата в системата на образованието никак не е лесно и се увериха, че надсловът “Успехът зависи от всеки един“, под който премина самоуправлението, не е само празна фраза, а е изпълнен със съдържание.us-001medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here