Децата на Банско отново завоюваха призови места

  • PDF

Красивите, умни и талантливи деца на Банско отново завоюваха призови места.
Когато правиш това, което обичаш и когато обичаш това, което правиш, резултатът е победа.
Така може да се определи показаното от децата от Банско на областния етап на Националния фестивал на руската поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце”. Първо място зае Александра Полежанова от 4 клас на НУ „Св.Паисий Хилендарски” с изпълнение на шедьовъра на А.С.Пушкин „У лукоморья дуб зеленый”. Ирена Кадева от СОУ”Неофит Рилски” също се представи с произведение на руския поетичен гений А.С.Пушкин. Тя рецитира в оригинал писмото на Татяна до Онегин от романа в стихове „Евгений Онегин” и спечели второ място в своята възрастова група.
Танцьорките от „Н. Вапцаров-1894” с ръководител Райна Асева застанаха начело в класирането за танци с огнен цигански руски романс.
Фестивалът се проведе на 16 май в Благоевград. Момичетата от Банско участваха в надпревара с над 200 участници от всички общини от Благоевградска област. Талантът и трудът им бяха оценявани от авторитетно жури в състав доц. Галина Попова-хоров диригент, доц. Петър Петров-хореограф, Жана Лалева-преподавател по руски език и Борислав Мутафчийски-хореограф и етнолог.

priz-001

priz-002

priz-003medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here