УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ ПРЕД ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ

  • PDF

Втори юни! Ботев е жив, докогато я има България! Под това мото учениците от ПГССТ „Алеко Константинов“ гр. Банско пoчетоха паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България.

В календара на националните чувства датата 2 юни заема значително място. В този ден мисълта ни дълбае историята, прелетява през пространството и времето по следите на великата историческа слава, затаява дъх пред героични подвизи и паметни битки и продължава своя път, за да отекне във Вселената.

Тържествено и емоционално, учениците проследиха всички уроци по родолюбие, с които е белязан пътят до свободата. С дълбок поклон на признателност бяха разказани важни биографични данни за живота и делото на Христо Ботев и рецитирани незабравими негови стихове, преминали през пространството и времето, за да светят и до днес с непомръкващо сияние като безсмъртни уроци по родолюбие.

Втори юни! Време – миг, време – вечност!Време за преклонение пред подвига, мъжеството и саможертвата на всички, които с кръвта си написаха историята на България! Време, в което гласът на живия Ботев отеква във Вечността:

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…den-na-botev-001medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here