Детски празник в Добринище

  • PDF

Кметство-гр.Добринище и НЧ"Димитър Благоев1925" изненадаха децата с интересни мероприятия, по случай Деня на детето, които продължиха два дни.

На 1 юни се организира празник за децата в Alphaspa&pool. В игрите и състезанията се включиха малки и големи. Кметът на града Китан Галчев лично награди победителите и връчи голямата награда на томболата-велосипед.

Любовта към книгите започва в детството, защото именно в тях се крие магията за доброто.

В библиотеката имаше подредена изложба на детски книжки. Малчуганите ги разгледаха с интерес. Запознаха се с историята на Пинокио и малката червена шапчица. Но най-голямо впечатление им направи книжката-пъзел, когато започнаха да редят приказните герои -„Снежанка и седемте джуджета ”, „Малката Ариел”, „Красавицата и звяра” и др. А след обяд децата от ОДЗ „Здравец” изпълниха с радостен глъч и настроение парка.Те се забавляваха с игрите, организирани от аниматорите.

В читалищната библиотека в Добринище се проведе интерактивен урок по родолюбие.Той бе посветен на великата дата 2 юни- Деня на Ботев и загиналите за свободата на България и 140 години от слизане на Ботевите четници на Козлодуйския бряг. Гордеем се с факта, че в нея има двама четници от Добринище и един участник в боевете при Шипка и Стара Загора през 1878г. В знак на признателност положихме цветя пред паметните им плочи.

dobrinishte-001

dobrinishte-002

dobrinishte-003

 

Изготвил:Мария Бонкина

Информатор културни дейности към НЧ”Д. Благоев 1925” –гр.Добринище

 

 medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here