15 септември в СУ „Неофит Рилски“

  • PDF

И на този 15 септември школският звънец призова възпитаниците на най- старото учебно заведение в Банско - Средно училище „Неофит Рилски“, да прекрачат прага на празнично украсената сграда. Дворът се изпълни с радостната гълчава на 370 ученици и техните близки, дошли да им пожелаят на добър час. Стройната колона от ученици и учители се отправи към площада, за да присъства на общоградското тържество за откриване на учебната година.

Стартът на новата учебна 2016/2017 година бе даден с вдигане на националния флаг в двора на учебното заведение. В своето приветствие директорът Елена Йорданова пожела на учениците да бъдат отговорни и всеотдайни в учението, за да се радват на много успехи в овладяването на науката. А на учителите да бъдат упорити и дръзновени, за да отговорят на очакванията на съвременното общество, което има нужда от новите будители.

С преливане на вода, с питка и здравец първокласниците за първи път преминаха под пъстрата арка, която ги очакваше на входа на училището. Класните стаи, приветливи и освежени през лятната ваканция, посрещнаха малчуганите и техните по-големи съученици, за да преминат всички заедно поредната отсечка от дългия път на знанието, водени от професионализма и новаторския дух на техните учители.15-sept-001medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here