Музикално-театрален концерт посветен на Коледа изнесоха даровити деца от Банско

  • PDF

Музикално-театрален концерт посветен на Коледа изнесоха учениците от Театрална студия с ръководител Марияна Думанова и Класа по пиано с преподавател Марина Иванова към НЧ „Никола Вапцаров“ – гр. Банско. В концерта се включиха възпитаниците на г-жа Христина Кадева и потребителите на Защитеното жилище в града.

Тържествената зала на читалището се превърна в своеобразна сцена за таланти, които успяха да съживят магията на Коледа. По време на тържеството своята първа изява направи „Ангелска група“ състояща се от пет деца на 5 годишна възраст. В очите на малките ангели грееше онзи пламък – символ на надеждата, който успя да заплени всички присъстващи.

Участниците от театралната студия пресъздадоха един от най-важните семейни празници – Бъдни вечер, пяха коледни песни, а малките пианисти от класа по пиано със спокойствие и увереност изпълниха произведения на класически композитори. Те демонстрираха завидни умения в усвояването на клавирното изкуство.

Шестгодишната Мина Игнатова от Банско бе най-малкия участник от школата по пиано, която направи своя дебют пред публика.

„Всички участници от 5 до 35 годишна възраст със своите изпълнения показаха, че християнските добродетели – вярата, надеждата и любовта, трябва да ни съпътстват винаги в живота, за да бъдем благословени.“, сподели Марияна Думанова, ръководител на театралите в Банско.

Идеята на този съвместен музикално-театрален концерт бе да възроди традициите и да разкрие любовта към предстоящата Коледа, горяща в сърцата на прекрасните деца.koncert-001medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here