В Банско се проведе благотворителен коледен концерт-спектакъл “Усмивка за всяко дете”

  • PDF

Десет дни преди Коледа, в големия салон на читалище “Никола Вапцаров”, децата на община Банско представиха благотворителен коледен концерт-спектакъл “Усмивка за всяко дете”, посветен на Международния ден за човешка солидарност - 20 декември.

Ученици и гимназисти отправиха от сцената своите послания за доброта и човешка солидарност. В салона цареше магична коледна атмосфера, благодарение на всички изпълнения на децата. Коледни песни и танци, стихове, изпълнения на пиано и пресъздаване на обичая „Бъдни вечер“, успяха да стоплят сърцата на всички присъстващи с посланието си, че с идването на един от най-очакваните празници – Коледа, идва и надежда за по-добро.

Чрез Семейство, Детска градина, Читалище, Училище, Община бе илюстрирана ролята на всяка една институция, работеща и отговорна за възпитанието и развитието на децата. Мира Колчагова, Маргарита Осенова, Мария Зайкова, Евгения Тренчева и Мария Главчева като представители на изброените институции показаха, че доброто възпитание и човешката солидарност са единственото оръжие в борбата с несправедливостите в живота.

„В тези дни на окриление, на приповдигнат дух разбираш, че простичкият смисъл е в малките неща. В една протегната ръка, в едно любящо сърце. В усмивката на приятел, в очите на дете.“ бе призива на Мария Главчева, секретар на комисията на МКБППМН, в края на спектакъла.

Концертът бе организиран по инициатива на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - община Банско, с председател г-н Стойчо Баненски и подкрепата на Читалище „Никола Вапцаров“, ОДЗ – гр. Банско, ученици от Банско, Добринище и Места.

Събраните средства ще се дарят на Дом за деца лишени от родителски грижи – гр. Гоце Делчев.koncert-001medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here