„Седмица на техниката 2017” в ПГЕЕ – гр. Банско

  • PDF

Под надслов „50 години ПГЕЕ – гр.Банско” тази година протекоха състезанията в Професионалната гимназия по електроника и енергетика – гр. Банско, които се провеждат по традиция през месец февруари за девети път.

На 20 февруари с телевизионно предаване по вътрешната телевизионна мрежа в ПГЕЕ стартира традиционната за професионалната гимназия „Седмица на техниката 2017”.Желаещите да участват имаха възможност да се регистрират до 17 февруари.

Състезателната програма предостави възможност за изява за всички – според възможностите и интересите. На 20 февруари 2017г. се проведе състезанието по проектиране, което показа възможностите на гимназистите от 11-тите и 12-те класове да изчертават електронни схеми с OrCAD в ограничено време и изискуема точност и прецизност.Победител в надпреварата стана Емине Молла от 11б клас.

На следвашия ден се проведе най-оспорвания турнир по приложна електроника „Мога и зная как”, който е кръг от националното състезание под патронажа на „ПАСАТ ЕЛЕКТРОНИКС” ООД. Крайният резултат показа отлично справяне на участниците от първа възрастова група 9-10 клас, които се класират за регионалния кръг на състезанието в Пловдив в състав : I място Георги Балев от 10 а клас, II място Денис Чакъров от 10а клас, III място-Любомира Петлова-9а клас. Във втората възрастова група класацията оглави на I-място Иван Нусторов от12а, следван от II-Даниел Драсков от 12 б и III-Георги Кехайов от 11а.

Отборното състезание по асемблиране на РС, проведено на 22 февруари, открои учениците от 12а клас – Елиана Думанова и Павел Марков като най-бързи и технически подготвени.

Състезанието по информационни технологии (23.02.2017г.) даде възможност за изява и на ученици от общината от 6 до 10-ти клас,които   се състезаваха чрез авторски презентации по темите: „Моят роден край”, „Трети март-поклон и памет”и „50 години ПГЕЕ-гр.Банско”. Външни участници във формата бяха ученици от ОУ „Св.св.Кирил и Методий”-с. Места и ПГТХТ „Никола Стойчев ”-гр. Разлог.

Последният конкурсен ден – 24 февруари, завърши с демонстрации на съвременна компютърна техника и приложен софтуер.

Участниците в състезанията бяха мотивирани да премерят сили, а състезателният дух породи нови идеи, които ще бъдат реализирани при следващи състезателни форуми.  

PGEE



medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here