ОТКРИТ УРОК ПО РУСКИ ЕЗИК ПОД НАДСЛОВ „ПОГОВОРИМ О БАНСКО НА РУССКОМ”

  • PDF

В края на месец март (29.03.2017г.) Роза Козарева изнесе открит урок по руски език в Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм ,,Алеко Константинов“ гр. Банско под надслов ,,Поговорим о Банско на русском“.

Гости на мероприятието бяха г-жа Любка Стоименова–старши експерт по чужд език и майчин език към РУО Благоевград, учители от Благоевградска област, преподаващи руски език, директорът на гимназията г-жа Стефка Христова и заместник-директорът г-жа Анка Хаджиева.

На фона на руски романси, непринудено и емоционално в стихотворна форма на руски език, Роза Козарева сърдечно посрещна гостите с ,,Добро пожаловать Банско“. Индивидуалното представяне на руски език от страна на всеки ученик потопи всички в мелодичността на езика на Пушкин и Лермонтов. В изявата си учениците засегнаха теми, изучавани в часовете по руски език. Рецитираните стихове от руски класици, презентацията за Москва, изнесена от ученичка, и изложените сувенири–символи на Руската Федерация, пренесоха присъстващите в света на руската култура и традиции.

Чрез майсторски изготвена презентация на тема: ,,Банско –город легенда, Банско город с историей“, Козарева проведе виртуална разходка из Банско. Разказът на руски за забележителностите на града под Тодорка въведе всички в същността на урока. Приложените интерактивни методи помогнаха на учениците да затвърдят знанията си по основните показатели за владеенето на чужд език – четене, писане, говорене, слушане.

Гостите бяха впечатлени от отличната материално-техническа база на кабинета по чужд език, което е важно условие за овладяването му.

След урока се проведе събеседване с гостите и разходка из центъра на световно известния ски-курорт. В приятелска атмосфера Козарева сподели своя опит като дългогодишен учител по руски език и изрази радостта си, че настоящите ученици и бъдещи специалисти в областта на хотелиреския бизнес ще могат да практикуват своите знания по езика, защото голяма част от туристите на Банско са рускоговорящи граждани.ru-001medii

open-data

banner150x160pix 24-04-2015

You are here