В Банско демонстрират стари занаяти преди старта на джаз вечерите

  • PDF

Всяка вечер преди старта на концертите от Юбилейното 20-то издание на джаз фестивала, в Банско ще демонстрират стари занаяти. До края на Фестивала, следобедите в планинското градче ще бъдат разнообразявани с демонстрации на позабравени вече занаяти като предене, изработка на сувенири от тъкани, тъкане на „разбой” в музей „Велянова къща”, плетене на кука игла и плетене на шушони. В последната фестивална вечер ще бъде направена и демонстрация на българска бродерия.

Активностите са част от Културни вечери „Традиции и изкуство”, които цяло лято привличат любопитните туристи пред Посетителския информационен център, в непосредствена близост до църквата „Света Троица”.

През изминалия уикенд се проведоха демонстрации по дърворезба и плетене на шушони. Гласовитите певици от Женска певческа група с ръководител Йордана Маркова огласяха с автентични песни площадното пространство в съботния следобед.

Във фоайето на Посетителския информационен център – Банско, Лиляна Русева представя своята изложба живопис под надслов „Аз и морето”. Изложба, в която художничката, родом от Банско, показва своите творби, дело на вдъхновението й от морето. „Любовта е море, палитра от чувства” споделя авторката. Изложба, чиито акцент е върху необятното синьо море. С картините си Русева пренася красотата на морето в подножието на величествената Пирин планина.zanaqti-001


eobshtina


open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

You are here