Лятното зацветяване на Банско е в своя разгар

  • PDF

Спазвайки традицията си да бъде образец за зелена община, Банско отново е на прага на лятото с красиви и поддържани зелени площи. Лятното зацветяване е в своя разгар, а по стълбовете на улиците в центъра на града и на сградата на администрацията, вече са поставени пъстри саксии с мушката и сакъзче.

Пролетните видове в цветните фигури се подменят с тагетес, ациния и невен – собствено производство. Допълват ги видовете салвия, бегония, колеос и други. Цветните масиви са оформени ефектно с керемидки и бели речни камъчета, а храстовите зони в централната градска част се подновяват поетапно с млади екземпляри.

За да бъдат свежи и зелени цветните композиции и тревните площи през топлите месеци на годината, община Банско продължава да увеличава терените с монтирани поливни системи. Тази година се предвижда автоматизирано да бъдат поливани тревните площи по новоизграждащите се участъци на улиците „Пирин” и „Гоце Делчев”. Дръвчетата, които бяха засадени през пролетта от местната администрация, също ще се радват на редовно поливане.zacvetqvane-001


eobshtina

mestni-izbori-2019


open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

You are here