Три вечери балкански хитове в Банско

  • PDF

Изминалият уикенд в Банско премина под знака на Банско Балкан Фест 2018. В три поредни фестивални вечери, централният градски площад бе мястото, където феновете на балканския дух и ритми, се срещнаха със своите любими изпълнители. Борис Солтарийски от Ку Ку Бенд бе водещ на събитието, като същевременно зарадва публиката в планинския курорт с букет от най-доброто от репертоара на култовия бенд на Слави. Славеят на българския поп-фолк Десислава бе гост изпълнителя през първата фестивална вечер. Сладкогласната певица, която еднакво добре изпълнява народна музика, R&B и поп-фолк, не се умори да забавлява почитателите си до късните часове на празничния 6-ти септември.

Втората фестивална вечер беше отредена на пионера в сръбската музика Харис Джинович. Легендата от западната ни съседка изпълни незабравими хитове от своята 40 годишна кариера, под акомпанимента на собствен бенд. Преди него на сцената се качи Нелина, която подгря публиката с обичани български песни.

Съботната вечер беше със средиземноморски вкус и звукът на непродражаемото „бузуки”, акомпаниращо на една от най-любимите съвременни гръцки певици в момента Мелина Асланиду. Това бе първият концерт на Мелина в България, като тя успя да спечели публиката с характерния си топъл тембър, силно присъствие и невероятен професионализъм. Чаровната изпълнителка бе съпроводена от своя бенд и не се умори да пее повече от два часа на градския площад.

Невероятният фолклор на Банско също бе представен на сцената на Банско Балкан Фест 2018 от самодейните състави при читалище „Никола Вапцаров“. Фолклорна група „Банскалии“ с ръководител Димитър Касапинов, женска фолклорна група "Пирински бисери" с ръководител Йорданка Чорбаджийска и Младежка фолклорна група "Бански старчета" с ръководител Атанас Янчовичин, демонстрираха за пореден път богатството на нашенската народна музика.bbf-010


eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here