Изложба на родословни дървета на видни местни фамилии бе открита в Банско

  • PDF

Изложбата „Родовата памет разказва“ бе открита в Дома на изкуствата в рамките на празничната програма по случай Денят на Банско.

Тя представя родословни дървета на видни бански фамилии, изработени от покойната вече Маргарита Асенова Голева (Икономова). Един любопитен ракурс към историческото наследство на планинския град през фокуса на родовете, които са го населявали през вековете.

В присъствието на кмета Георги Икономов, директора на Музеен комплекс – Банско и общественици, Светлана Дяконова – верен последовател на Маргарита Голева, разказа за нейното дело, както и за науката „Родознание”. „Маргарита Голева потомък на известния род Икономови, се омъжва за Борис Голев също от стара и издигната банска фамилия, Герман (Голеви). Това я подтиква да издири и представи родословието не само на своите предци, но и на други родове” сподели Дяконова.

Изложбата е разнообразена и с богат снимков и документален материал, грижливо пазен от местните фамилии. Тя може да бъде видяна през следващите седмици в културното средище, а в чест на Празника на Банско – 5 октомври, всички музейни обекти ще работят с вход свободен за посетителите.izlojba-001


eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here