Осем години танцов състав „Пирински полъх“ на сцена

  • PDF

Танцов състав „Пирински полъх“ подари една прекрасна вечер на своите съграждани и гости, с която отбеляза своя забележителна годишнина.

Преди осем години в курортния град Добринище се заражда малка танцова група от дванадесет жени, които са твърдо решени да покажат характерните хора от региона пред публика. Не след дълго, и с много упоритост, танцовият състав става неизменна част от читалищната програма.

Няколко години по-късно е създаден и детски танцов състав „Пирински полъх“, който днес наброява шестнайсет деца.

Носител на много награди, танцовият състав днес може да се гордее с най-голямата - тази на публиката. С нестихващи аплодисменти тя награди таланта и усилията на участниците в празничния концерт и ръководителката на състава Валентина Друнчилова.

Кметът на Общината и неговият екип бяха гости на честването. В специален поздравителен адрес Икономов се обърна към талантливите изпълнители с думите: "Помня Вашата поява на сцената преди осем години и искрено се радвам от постигнатото от Вас през този кратък период. Бил съм свидетел на вълнението, което предизвиквате у многобройните Ви почитатели по време на Вашите изпълнения и съм убеден, че още дълги години ще срещате възторг и аплодисменти, в прослава на българските традиции, на българското танцово изкуство, на родния фолклор. Защото Вашият състав е стъпил здраво на добринишкия корен, на изконното, на стойностното и непреходното.

Бъдете живи и здрави! Пренасяйте в сърцата си красотата на танцовия фолклор, предавайте я на децата ни, показвайте я и на света. Стойте все така здраво на родовия си корен, защото любовта към Добринище дава силата на Вашето изкуство.

От сърце Ви пожелавам нови творчески успехи! На добър час в следващите най-малко още 80 години."

От името на кмета на Добринище също бе прочетен поздравителен адрес, в който се казва: Ние, Вашите съграждани, сме особено щастливи, защото Вие успявате да опазите, да съхраните и популяризирате местния фолклор и традиции.

За всички нас е ясно, че постигнатото от Вас е плод на дълги и изтощителни репетиции, на много труд и усилия. Затова изказвам своята признателност към Вас и признателността на гражданите на Добринище, за отдадеността, вдъхновението и любовта, с които работите и ни дарявате с красотата на българските народни танци.

Скъпи приятели, вярвам, че и занапред ще развивате и обогатявате духовния живот на нашия град.

Убеден съм, че ще продължите да постигате все по-големи успехи! Ще се радвате на още по-голямо признание и на много последователи." На отрупаната с цветя сцена бяха обявени още много поздравителни адреси под продължаващите ръкопляскания и възгласи на публиката.pirinski-poluh-001


eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here