Сесия на Общински съвет - Банско

  • PDF

На редовната си сесия, Общинският съвет в Банско разгледа въпроси, свързани с образованието и развитието на децата в общината.

Съветниците актуализираха Списъка на защитените и средищните училища в България за учебната 2019-2020 година.

Общинският съвет гласува ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Места да запази статута си на защитено училище и средищно, като единственото в район Места, осигуряващо достъп до образование, с осигурена целодневна организация на учебния процес,столово хранене за всички ученици и собствен превоз.

Съветът актуализира и списъка на средищните и защитени детски градини в Република България, като запази статута на защитена детска градина „Слънце”, село Места, като единствена и най-близка детска градина за децата от района, с целодневна организация на задължително предучилищно обучение.

Бяха разгледани и отчетните доклади на читалищата на територията на община Банско.

Бе приета и Общинската програма за закрила на детето за 2019 година.

Общинският съвет отпусна финансови средства за фолклорна група „Пирински бисери”, с ръководител Йорданка Чорбаджийска, за заснемане на видеоклип.

Общинарите дадоха и зелена светлина за кандидатстването по проект „ Организиране на отдих с участие в курсове по избор за потребители на Защитени жилища от Община Банско”.

ОБС обособи нова Синя зона в града.Съветниците гласуваха превръщането на участъка при пресечката на улица „Бяло море” и улица „Никола Вапцаров” в платена зона, поради безразборното паркиране на автомобили в този участък, което ограничава свободния достъп на живеещите в Старинния квартал с личните автомобили.

Бе приет и Годишния план за развитие на социалните услуги в Община Банско за 2020 година.sesiq-001


eobshtina


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here