Представяне на новата книга на Константин Икономов - „Житница”

  • PDF

Константин Икономов е творец с ярко присъствие в културния живот на Банско. В последното десетилетие той успя да ни впечатли с многобройните изложби на изделия от дърво, с издадените книги, с един великолепен албум с глиптики и десетина богато илюстровани стихосбирки. Вчера отново се насладихме на поезията му в неговата единайста книга "Житница". Прекрасните изпълнения превърнаха вечерта в истинско удоволствие.

"Поезията на Константин Икономов е с главата във вселенските пространства, но с краката стои здраво на земята..." – пише в послеслова към "Житница" Санде Стойчевски.

Сред гостите бяха кметът на Община Банско – Георги Икономов, Асен Кирицов - зам.кмет, Негово превъзходителство Марян Гьорчев - посланик на Република Северна Македония, Димитър Христов - директор в Съюза на българските писатели, Николай Стоянов - писател, както и художникът оформител на всичките издадени книги на Константин Икономов - проф. Кирил Гогов.

Като част от ЛЕТНИТЕ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ, този рецитал беше един истински подарък за душата, една емоция, която, в забързаното ежедневие, имахме нужда да изпитаме.IMG 2886

"Пшеницата се кръстосва със всичко,
със сълзи, с пот, с обичта ни...
...Хлябът кове съдбата на хората,
радва деня им и убива умората..." 

Една разходка в поле с есенни жита!


eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here