Танцова формация "Мераклии" на "Хоро край Поморийския бряг"

  • PDF

Слънце и простор, море и тишина, лятно настроение и цветя, и сред всичко това - галещи душата неравноделни ритми, жизнерадостни танцьори, запленени от магията на танца.

"Хоро край Поморийския бряг" -деети юбилеен фестивал на танцовите клубове, организиран от община Поморие и танцов клуб "Чайка“, събра тази година над 35 клуба, с близо 500 участника.

В него за първа година взе участие танцова формация "Мераклии", към читалище "Никола. Вапцаров", с ръководител Райна Асева, която се представи пред публиката с хорото "Софка". Изиграно по оригинален начин, то получи заслужените аплодисменти на публиката. Изпълненията нямаха състезателен характер, а представително демонстрационен. Целта бе да се види, че всички хора, които обичат и играят български народни танци, са победители, достойни за уважение и подражание, защото благодарение на тях, пламъкът на всичко най-българско и родно се поддържа вечно жив.

Танцьорките от Банско имаха възможността да се насладят на красотата и богатството на българските танци, като част от зрителите на Концерт-спектакъла "Образи на другостта", посветен на юбилейното издание на фестивала в Поморие.

horo-001

horo-002


eobshtina


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here