СУ „Неофит Рилски ”- гр.Банско домакинства при обмен на добри практики

  • PDF

27-и март в СУ „Неофит Рилски ”-гр.Банско премина под знака на езиковото състезание SPELLING BEE.Надпреварата бе оспорвана, а форматът динамичен.В късния следобед под ръководството на учителите си по чужд език- Н.Касапинова и Д.Попстоянова участниците премериха езиковите си възможности и подготовка.

28-и март бе още по-емоционален и динамичен. В училището гостуваха педагози от Дания, организирани от Сдружение „Екосистем Юръп”и директора на училището Е.Барякова.

В поредица от часове бе направен обмен на добри педагогически практики в областта на природните науки и гражданското образование.

Гостите посетиха открит урок на гл.учител Здравка Кърпачева в ΙVА клас , като станаха свидетели на иноватино представяне на темата за здравословния живот.Урокът завърши с музикален поздрав към гостите от златните медалистки от фестивала „Орфееви таланти”-Николета Загорчина, Ивана и Ивона Малчови.Междучасието събра ученици от всичички възрасти при раздаването на наградите от преминалото езиково състезание.Датските учители с радост се включихав тържеството, като лично връчиха наградите на класираните ученици.Последният учебен час за учениците от VΙА бе запомнящо се различен, защото техни преподаватели бяха гостите с помощта на професионалния превод на г-жа Н.Касапинова.Знанията, получени в часовете на г-жа Лидия Мицина, и новият модел, демонстриран от гостите, превърнаха заниманието по „Човекът и природата” в истинско предизвикателство за шестокласниците.

Обменът завърши със съвместен занимателен урок между учителите от СУ „Неофит ” и датските им колеги.Акцентът бе поставен върху връзката между съвременното училище и природосъобразното живеене.obmen-001


eobshtina


open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

You are here