Празник на детската книга

  • PDF

Месец април традиционно се свързва с празника на детската книга и изкуствата за деца. Всяка година библиотеката при читалище”Никола Вапцаров”организира среща на малките читатели  с истински автор на детски книги.

Тази година децата имаха удоволствието да се запознаят  и забавляват с чудатите същества наречени  мотове и тяхната създателка Радостина Николова.

„Ако късно вечер чуете странни звуци от своя гардероб, които наподобяват хрупане, отворете рязко вратичките му и не се учудвайте, ако върху пуловерите си видите пухкаво същество, което тайно гризка бисквити. Подайте му ръка – това е мот, който има щипка вместо лява лапичка, може да говори вашия език и копнее да се запознае с вас“. Така представя малките мотове  Радостина Николова –  авторка на поредицата „Приключенията на мотовете“.

Книжките разказват за нарушената комуникация между хората по един мил, красив и същевременно поучителен начин. От обясненията на авторката за създаването на книжките децата от СУ”Неофит Рилски”  разбраха колко важно е въображението и как с помощта на четенето  то се обогатява.detska-kniga-003


eobshtina


open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

You are here