СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО В ГТ ,,АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“

  • PDF

За втора поредна година Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов“ се включи в Световната седмицата на предприемачеството, организирана от 12 до 18 ноември по инициатива на Джуниър Ачийвмънт – България.

В рамките на седмицата бяха проведени различни мероприятия. По време на открит урок от г-жа Росица Варсами на тема: ,,Зелени бизнес идеи“, учениците демонстрираха своите презентации на екологични бизнес идеи.

Бе сформиран Иновационен лагер, към който се присъедини екип от ученици и учители от ПГ по механизация на селското стопанство град Разлог. Участниците бяха разделени на 4 отбора със задача да намерят решение на казус на проблема с младежката безработица. Учениците предложиха интересни и креативни идеи за решаване на проблема. Работата на отборите е доказателство за нарастващия интерес на гимназистите да се занимават с нещо практично, което ще подобри начина им на мислене и може да им отвори различни възможности в бъдещето.

Представянето на отборите бе наблюдавано от жури, което бе доста затруднено от мотивираните идеи и умелата защита на презентираните дейности. Първо място с най-креативно решение на казуса спечели отборът ,,Лятна арт академия“ от ПГ по МСС град Разлог. Идеята на учениците бе да се обособи кът „Класна стая сред природата“, в който да могат да се провеждат уроци, презентации и да се обменят идеи, свързани с изкуството. Второ място бе присъдено на отбора ,,The winners“ от ГТ ,,Алеко Константинов“ град Банско. Неговото представяне бе подчинено на мисълта на Харви Файърстоун: ,,Капиталът не е толкова важен в бизнеса. Опитът не е толкова важен, можете да се сдобиете и с двете. Важни са идеите!“. Трето място за реализацията в съвременните условия на пазара на труда бе връчено на отбора ,,Зимна арт академия“ на ПГ по МСС град Разлог.

Директорът на Гимназията, госпожа Стефка Христова, връчи на всички участници сертификати за достойното представяне и пожела успех на бъдещите предприемачи.predpriemachestwo-001


eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here