ПРИКАЗКАТА, КОЯТО НАКАРА ДЕЦАТА ДА ТВОРЯТ ДОБРО

  • PDF

"Имало едно време... - така започва всяка приказка. Сега и аз ще ви разкажа една, но тя е малко по-различна. Различна я прави това, че в нея няма измислица, защото е истинска.

В една не-коледна вечер, измежду всички родени принцове и принцеси по света, се роди един много специален. Раждането – най-силната и в същото време най-святата и прекрасна болка за една жена, най-щастливият момент в живота на всички родители, баби и дядовци, близки и приятели...

Но в нашата приказка нещо обърква хубавото начало. Една нелепа грешка /заклинание/ помрачава и нейното приказно и нормално развитие.

Животът на нашия принц не протича като на другите – в смях, игри, песни, танци и детски лудории.

Един зъл магьосник ги превърнал в болка, сълзи, изпитания, тъга и безброй трудности. Но, за щастие, една добра фея успява се намеси и дари принца, царя и царицата с нечовешка сила, за да се борят с дадените изпитания.

И така, след дълги пет години принцът успява да изрече първите си думички и да показва с пръстче какво иска. Тогава царят и царицата го отвеждат в други земи при знахари, които успяват да му помогнат и първото малко чудо се сбъдва. За съжаление обаче жълтиците свършват.

Феята разбира, че трябва пак да се намеси и изпраща много добри хора да помагат. Така приказното семейство отново има възможност да пътува по далечни земи и първото малко чудо е последвано от още едно, и още едно.      

Приказката продължава да следва своето развитие. И всички ние - добрите хора, изпратени от феята, трябва да напишем края, за да може принцът да заживее пълноценно с другите принцове и принцеси." - с тази истинска приказка секретарят Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – община Банско, Мария Главчева, обяви финала на третия благотворителен концерт в подкрепа на дете в нужда.

Тази година децата от всички възрасти от община Банско подариха един незабравим празник на публиката. Със своето участие в концерта и специално подготвения базар се събра сумата от 4130 лв., която бе преведена по сметката на Мартин Даутев.

Участие взеха принцовете и принцесите от:

1.Група „Звездичка” от ДГ „Здраве”

2. Начално училище „Св. Паисий Хилендарски”

3.Средно училище „Неофит Рилски”

4.ПГЕЕ

5.ПЛТГ

6.ГТ „Алеко Константинов”

7.ОУ „Св. Климент Охридски” – гр. Добринище

8.ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места.

9. Възпитаници в школите към Читалище „Никола Вапцаров”.

Тази година в благотворителния базар взеха участие и потребителите от социалните заведения в гр. Банско, както и граждани. Много доброволци взеха активно участие в подготовката на събитието.

Организаторите от сърце благодариха за пълната подкрепа и съдействие на общинското ръководство в лицето на Иван Кадев – кмет на община Банско, зам.-кметовете Сашка Въчкова, Костадин Атанасов и Стойчо Баненски, на секретаря на ОбА Иван Докторов и на председателя на ОбС Димитър Русков.Image00003

Нека здравето, мили хора, да е ваш постоянен спътник и в домовете ви винаги да грее огънят на добротата, щастието и любовта!

Весели коледни и новогодишни празници!


eobshtina

image001


АНКЕТА

АНКЕТА: Ефективно гражданско участие при формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики

Молим ви да отделите няколко минути и да отговорите на поставените въпроси.

 

 КЪМ АНКЕТАТА

open-data

banski-vestnik

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И В:

instagram youtube

medii

mestni-izbori-2019

You are here