Log in

Таекуон-до клуб „Хоук – Банско”

Таекуон – до е е атрактивен спорт със силен емоционален заряд и комплексно въздействие върху двигателните, моралните и волеви качества. Съставен е от дисциплините: спаринг, изпълнение на специални техники със скок и поредица от ефективни удари, многообразие на техниките с краката.

Тренировките се провеждат в залата на клуба на ул. „Мозговица” 8, която е оборудвана с добоци, лапи, протектори и др. спортни принадлежности.

 

Цели и задачи: Да популяризира спорта таекуон-до в Банско и близките до него селища; Тясно да взаимодейства и сътрудничи с Българска Федерация по Таекуон-до ITF и нейните членове, както и със сродни организации в страната и чужбина; Да осигурява нормални условия за тренировки на своите членове, методическото им подпомагане чрез специализирани мероприятия за покриване на спортни степени; Подготовка на инструктори и спортни съдии; Подготовка на състезатели и състезателни отбори по "таекуон-до" за участието им в спортни мероприятия в страната и чужбина; Учредяване и присъждане на различни награди, призове, материални и морални стимули; Осъществяване на рекламна дейност за популяризиране на спорта "таекуон-до".

Треньор: Николай Кехайов