Log in

БАНСКО СЕ ГОТВИ ДА ЧЕСТВА 3-ти МАРТ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Националният празник на България 3-ти март ще бъде отбелязан подобаващо в община Банско.

Тържествените прояви започват на 2-ри март от 16,30 часа, с изпълнение на националния химн и полагане на венци и цветя пред паметника „Банско помни героите”.

Веднага след това, от 17.30 часа, в големия салон на читалище „Никола Вапцаров” учениците от СУ”Неофит Рилски” ще изнесат Концерт-спектакъл, посветен на 3-ти март.

Честването на самия ден на националния празник тази година ще бъде различно. То ще започне на 3 март в 12,30 часа на Бъндеришка полена. Туристите ще станат свидетели на флашмоб, в който банският фолклор ще бъде представен нетрадиционно.

Над всичко ще бъде българският трибагреник, който, преди да се развее над празнуващите, ще бъде донесен по пистата от облечени с фолклорни костюми ски-учители. Пременени с носии, самодейците от читалище „Никола Вапцаров” ще свирят и пеят и ще увлекат в огромно хоро българи и чужденци.

Организаторите на тържеството на Бъндеришка полена – Община Банско, „Юлен”АД   и НЧ”Никола Вапцаров” приканват всички българи да се присъединят към празненството, като носят знамена на България и се облекат в народни носии.

fdfdf