Log in

БАНСКО ОТНОВО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА СВЕТОВНИЯ СКИ ЕЛИТ – ТОЗИ ПЪТ В СВОБОДНОТО КАРАНЕ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

В първите пролетни дни на 2020 г., Банско отново ще бъде на световната спортна карта. От 20 до 22 март Ски зона Банско ще посрещне най-добрите фрирайдъри в BanskoFreerideWorldQualifier.

Фрирайдът е стил на каране на ски и сноуборд извън пистите по естествен, необработен терен. В последните години атрактивният стил става все по-популярен, а състезанията привличат все по-голям интерес. Целтана FreerideWorldToure да вдъхнови следващото поколение за изграждане на световна спортна общност, както и да се говори на глобално ниво за опазване и уважение към природата.

Перфектните природни дадености, изградената туристическа инфраструктура и натрупания опит в безупречната организация на състезания от най-високо ниво, поставят Банско в една група с елитните световни курорти, където се провеждат състезания от световната верига FreerideWorldTour (FWT).

Състезанията ще започнат в събота, на Тодоровден, по склоновете на вр.Тодорка от 2746 м н.в. Дължината на наклона е около 1000 м с денивелация 350 м или стръмност 30’-55’.

Зрителите могат да станат свидетели на майсторството на райдърите на 100 метра под горната станция на горния лифт в ски зона Банско - Бандерица 2.

freeride