Log in

16.03.2020 г. – Актуална информация

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Към днешна дата, в Банско има 2 лица с положителна проба за COVID – 19. Единият случай е на 9-годишно дете от Англия, пристигнало с още 4-ма членове на семейството си  в техен собствен апартамент. Другият е на 78 годишен англичанин, който от две години живее в Банско и няма информация да е пътувал извън България през последните няколко месеца. Под карантина са общо 7 човека – споменатите по-горе и шофьора, който е докарал английското семейство от летището в София до Банско. От днес под карантина ще бъдат поставени и намиращите се в апартаментния комплекс, в който английското семейство пребивава.

За дните от 13 март до днес, броят на пребиваващите туристи в гр.Банско е намалял 3 пъти. Призовавт се хотелиерите да предприемат необходимите действия за спиране приема на нови туристи. За тези туристи, които не могат да напуснат веднага, се препоръчва да се организира изхранването им в хотелите.

Общинският кризисен щаб е в непрекъснат контакт със здравните и правозащитните органи за координиране на действията. Той действа в интерес на гражданите, но в рамките на правомощията си в съответствие с  действащото законодателство.

 

 

 

cov 16.03.2020