Log in

17.03.2020 - Обръщение на кмета на Община Банско Иван Кадев

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Скъпи съграждани!

Борбата с коронавируса навлиза в решаваща фаза. Предстоят ни дни на особено напрежение. Часове, в които трябва да сме отговорни, спокойни и загрижени за общото благо.

Въпреки ежедневните усилия на Кризисния щаб, на МВР и здравните органи, на територията на цялата община продължават случаите на погазване на ясните разпоредби на извънредното положение.

Продължава да има хора, наши съграждани, които се събират на групи, не спазват санитарно-хигиенните правила и поставят под голяма опасност здравето и живота на хиляди жители на община Банско.

Това е престъпна безотговорност!

Това е погазване на здравия разум!

Народът ни е казал: помогни си сам, за да ти помогне и Бог!

Приканвам ви настоятелно: послушайте разума и спазвайте правилата!

Междувременно Кризисният щаб на община Банско продължава дейността по обгрижване на хора в неравностойно положение и самотно живеещи. Досега на над 60 от тях е помогнато с продукти, пазар, храни, лекарства – благодарение и на хотелиерите в нашия град. Тази социална помощ ще продължи и може да бъде потърсена на телефон 089 6805125.obrushtenie-na-kmeta-na-obshtina-bansko-ivan-kadev-17-03-2020

Нека всеки от нас свърши своята част от задълженията. Да останем по домовете сии да оставим компетентните органи да се борят с кризата!