Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/news-kalo/15-04-2020/bbb
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news-kalo/15-04-2020/bbb
Log in

ПРЕМИЕРЪТ И МИНИСТЪРЪТ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПОСЕТИХА БАНСКО

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес бяха в гр. Банско. Заедно с кмета Иван Кадев те посетиха Медицински център "Свето Благовещение", където четвърти ден се извършва масово тестуване на жители на града за Covid - 19.

Премиерът поздрави оглавявания от кмета на Банско Общински кризисен щаб за работата му от началото на извънредното положение в страната и особено за създадената организация и безупречно изпълнение на указанията по време на двуседмичната карантина в гр.Банско. Той изрази увереност, че благодарение на предприетите мерки и стриктното им спазване, положението в Банско е овладяно.

“Убедихме се, че медиците имат предпазни средства, работят в пълен обем, за да се тестува града, така че догодина, живот и здраве, пак да е пълен курортът. Това е целта, но аз трябва да ви запазя здрави и живи, нищо друго не е важно в момента. Трябва да убедим хората, че спазването на мерките е най-правилно” -  заяви Борисов след излизане от медицинския център и заедно с придружаващите го лица аплодираха лекарите от Банско и РЗИ.

Премиерът посети и мебелното предприятие на Димитър Юнчов - един от предприемачите в Банско, които поискаха подкрепа от правителството за възобновяване на производството след отмяна на карантината. Юнчов сподели, че предприятието работи по поръчки, дадени преди обявяването на пандемията, но дали ще има следващи е под въпрос. “Целта на тази карантина и на извънредното положение с наложената дисциплина е епидемията да върви бавно, за да може през това време вие да работите по малко. Всеки иска да му кажем - от утре свършва, но не може, полека лека ще излезем” -  заяви Борисов и поздрави Димитър Юнчов за това, че се е погрижил за своите работниците.

На излизане от предприятието, Иван Кадев обърна внимание на премиера на стар лозунг, останал във фабриката от времето преди приватизацията -  "Дисциплина - качество - отговорност от всички". Това стана повод премиерът да се пошегува с кмета, че навсякъде само дисциплина вижда, но благодарение на спазването ѝ, Банско е добре.bbb-002

{gallery}news-kalo/15-04-2020/bbb{/gallery}