Log in

16 април 2020 - Актуална информация

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Стотици хора от община Банско получиха помощ, за да могат да отпразнуват подобаващо Великденските празници. Общинското ръководство, подпомогнато от Българския червен кръст и дарители, организира раздаването на пакети  за възрастни, социално слаби и хронично болни хора. Над 300 човека от цялата община ще сложат на трапезата си  великденски козунаци и друга храна от дарението на благодетели.

През изминалите пет  дни 700 човека от Банско бяха тествани за антитела срещу коронавирус. След Великденските празници изследванията ще продължат да се правят по ред, определен от Общинския кризисен щаб и Районната здравна инспекция. В края на изследването резултатите ще бъдат обобщени, анализирани и оповестени публично.

През предстоящите празнични дни, църквите на територията на община Банско ще бъдат отворени и в тях ще се извършват канонични служби. Въведени са допълнителни ограничения по време на богослуженията за Разпети петък, според решението на Светия синод. Общинският кризисен щаб организира дезинфекция на храмовете. Ограниченият достъп до тях ще се осигурява от МВР и Общинската служба за ред и сигурност.

Призоваваме всички да останат по домовете си по време на  празниците. Нека бъдем отговорни!

kozunak