Log in

Поздравителен адрес по повод Международния ден на музеите

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Уважаеми музейни работници, приемете поздравите ми послучай Международния ден на музеите!

Денят на музеите се отбелязва по целия свят. Благодарение на тях, за всеки от нас са достъпни културните и материалните исторически ценности и човешките достижения.

Музеите са духовните центрове, които възпитават в родолюбие и създават чувство за принадлежност към род и Родина, внушават почит и уважение към делото на живелите преди нас. Те са притегателната сила за хората, които са жадни за знания и за досег с изкуството и пътуват по целия свят, за да утолят тази потребност.

Ние имаме основания да се гордеем с миналото на нашия край и делата на нашите предшественици и с това, че можем да ги покажем на съгражданите ни и на многобройните гости на Банско по най-добрия начин.

Благодарение на работата, която за вас е кауза, Музеен комплекс – Банско е еталон в музейното дело в България. Вие поддържате жив интересът на младите към историята, културата, изкуството, фолклора и традициите на нашия град. Вие показвате образа на Банско като град на предприемчиви, напредничави и смели хора с доказателства от славното му минало.

Нека винаги в музеите на Банско бъде оживено, нека всеки от посетителите остане с незабравими впечатления и с желание да се завърне отново тук!

Бъдете здрави! Бъдете пазители и откриватели!

 
Иван Кадев,

кмет на Община Банско

 

muzei