Log in

ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ​ ​ В​ ​ ОБЩИНА БАНСКО​ ​ ОТВАРЯТ ВРАТИ ​

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Въз основа Заповед № РД-01-270/19.05.2020 г.​ на министъра на здравеопазването, Община Банско съобщава, че се​ възобновява приемът в детските градини и ясли на територията на гр.Банско, гр.Добринище и с.Места. Детските заведения ще бъдат отворени от 26 май, вторник. Приемът на децата ще бъде възможен само след писмено изразено информирано съгласие от родителите.

Сградите и дворовете на детските градини​ и ясли ​ в общината са подготвени – ремонтирани, почистени и дезинфекцирани. Осигурени са лични предпазни средства за персонала и препарати за периодична дезинфекция на помещенията. Където е възможно, ще бъдат отворени допълнителни входове, за да се избегне струпването на деца и родители.

Грижата за здравето на децата е от първостепенно значение за общинските власти и поради това няма да бъдат допускани компромиси. За да бъдат ​ запазени децата ни, е наложително стриктното спазване на противоепидемичните мерки и санитарните предписания.

Приемът на децата сутрин ще бъде след задължителни общ преглед за здравословното състояние и измерване на температурата. Поради това е необходимо​ родителите да предвиждат достатъчно време, тъй като приемането на децата в градините и яслите ще става по-бавно от обичайното.​ Децата във видимо неразположение и със симптоми за влошено здраве, ще бъдат връщани.

Родителите няма да бъдат допускани в детските градини, ако не носят лични защитни маски за лице.

Апелираме към родителите, които имат възможност, да продължат да гледат децата си вкъщи.

 

детска градина