Log in

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Във връзка с Международния ден на безопасността на движението, Община Банско активно се включи в националната кампания на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Днес, на Републикански път II-19 на територията на гр. Банско беше монтиран двустранен билборд с визуализации, целящи създаване на социално-отговорно поведение за безопасно движение.

Такова беше и едно от посланията на проведения през почивните дни “Three Mountains Hard Enduro Bansko” - част от Републиканския шампионат BG-Х Enduro – мястото на екстремното шофиране не е на пътя, а на състезателните терени и трасета.

От няколко години лятната Детска полицейска школа, организирана от Община Банско и РУ на МВР се радва на огромен интерес. Тази година  в школата се включиха деца от предучилищна възраст до ученици от седми клас. Акцент в работата на инспекторите от Детска педагогическа стая е ограмотяване на децата за правилата на безопасното движение и  възпитание на отговорно лично поведение.

Грижата за сигурността на пешеходци и шофьори се изразява и в изграждането и поддържането в добро състояние на  пътната инфраструктура. Повече от месец Община Банско активно обновява уличната мрежа в гр. Банско и гр. Добринище. На 30 юни ще бъде даден старт  и на изграждане на етап от  ул. Найден Геров в гр. Банско, с което в значителна степен ще се облекчи трафика и ще се повиши нивото на безопасност на движение в града.zaglavna

 

bezopastnost-001

bezopastnost-002