Log in

На централния площад в Банско беше даден старт на „Лятна филмомания 2020 ” – приключенското кино под звездите

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

За 11-ти пореден път Община Банско, читалище „Никола Вапцаров“ и Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“ организират този нестандартен и единствен по рода си за България филмов фестивал.

На откриването в четвъртък вечер, директорът на фестивала Натали Петрова обяви, че в продължение на три вечери гостите и жителите на Банско ще могат да се докоснат до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино в 9 филма от Австрия, Канада, Испания, САЩ, Швейцария, Италия и Германия. Програмата представя истински истории за смелост, приятелство и солидарност, снимани на едни от най-трудно достъпните и отдалечени места на Земята – Тибет, Кашмир, Канадските планини, Доломитите, Гранд Каньон, Антарктида и тайгата в Сибир.

С провеждането на този фестивал в необичайните и трудни условия на пандемия, Община Банско показва, че грижата за културния живот и чрез него и подкрепата за туристическия бизнес през лятото са приоритет в управлението, подчерта кметът Иван Кадев в приветствието си.

Входът за лятното кино е свободен. Организаторите са предвидили алтернатива за прожекциите на открито – при дъждовно време те ще се провеждат в големия салон на читалище „Никола Вапцаров”.filmomania-003