Log in

СЕМЕЙНО НА ОПЕРА

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

„Бастиен и Бастиена”

едноактна опера от В. А. Моцарт

01 август 2020 г. – 18.30 часа

Централен площад – град Банско

В „Летни оперни вечери на открито“ Камерна опера Благоевград ще представи едноактната опера на В.А.Моцарт „Бастиен и Бастиена” за малки и големи, под мотото „Семейно на опера”.

„Бастиен и Бастиена” е третата опера, създадена от Моцарт. Тя е написана през 1768 г., когато великият композитор е бил само на 12 г. и е представена за първи път във Виена. В действието се провеждат основни за всички времена теми – за любовта и ревността, които терзаят младите Бастиен и Бастиена. Те са умело направлявани от опитния магьосник Колас, за да могат влюбените да намерят верния път един към друг.

Режисьорът проф. Герджиков ще представи на публиката една осъвременена постановка, в която двамата влюбени овчари Бастиен и Бастиена ще направят скок в бъдещето с цели 252 години и ще се преобразят като тийнейджъри. Магьосникът Колас си е магьосник, тази формула работи винаги, тъй че всички вълнуващи съвети ще произлизат от него, а той още повече ще затвърди славата си на изкусен чародей...

Участват солистите Венера Мелеки, Теодора Петрова, Юрий Николов, Георги Димитров, Теодор Петков и оркестъра на Камерна опера Благоевград. Режисьор–постановчик на заглавието е проф. Павел Герджиков, диригент – Светлана Галианова, сценография – Манол Стоянов, концертмайстор – Стоил Богданов, пиано – Милена Томанова.

 

opera33