Внимание
  • JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/banskobg/public_html/images/kanadska 2020
Забележка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kanadska 2020
Log in

БАНСКО Е ДОМАКИН НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО КАНАДСКА БОРБА

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

3Днес в Банско беше даден стартът на XXIV Държавно първенство по канадска борба.

Около 300 атлети в различни възрастови групи и от двата пола ще мерят силата на ръцете си през уикенда.
Кметът Иван Кадев поздрави организаторите за усърдието и огромния труд, който полагат за развитието на този спорт в България. „Свидетели сме как за четвърт век ентусиазмът, непреклонната вяра и непрекъснатият труд на неколцина, сред които нашите съграждани Асен Тодоров и съпругата му Вероника, изведоха канадската борба на най-високо ниво в България и постигнаха признанието, че българските спортисти са едни от най-добрите в света”, подчерта в приветствието си кметът. Той приветства състезателите за дисциплината и волята им да работят не само за физически постижения, но и за възпитание на спортсменски дух и уважение към съперника, без които канадската борба е невъзможна.
Състезанието ще се проведе при стриктни мерки за безопасност в читалището в Банско. То ще бъде закрито за зрители в залата, но ще може да се наблюдава он-лайн.
Община Банско е съорганизатор на спортната надпревара заедно с Българска федерация по канадска борба и местния клуб Арм Спорт Клуб Банско.

 

{gallery}kanadska 2020{/gallery}