Log in

ШАХ ФЕСТ – ДОБРИНИЩЕ СЪБРА МАЙСТОРИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

В събота се проведе трети открит турнир по шахмат в Добринище, който привлече близо 80 участника от цялата страна. Основната му цел е да повиши спортното майсторство на шахматистите, както и популяризирането на интелектуалния спорт.

Турнирът  беше открит с приветствено слово от кмета на община Банско - Иван Кадев, който поздрави участниците и с интерес набюдава първите срещи.

Превърналият се в традиция Шах фест -Добринище премина в девет кръга по швейцарската система, под главното съдийство на Георги Бедников. Силно впечатление направи детското участие тази година. Повече от 20 деца показаха изключителни умения в играта.

Официални гости на награждаването бяха Костадин Атанасов – зам.– кмет на община Банско и президента на Ротари клуб „Банско – Разлог” – Иван Хаджирусков.  Г-н Атанасов насърчи участниците да продължават да поддържат своя интерес към този  изключителен спорт, който изгражда, както умствени, така и лидерски качества. Президентът на Ротари клуб  се обърна с приветствие към най- малките участници и подчерта, че приоритет за ротарианците е програмата за подпомагане на детския спорт. 

Призьорите в различните категории бяха наградени с парични награди, а купата беше връчена на Велислав Куков – шампион на турнира.chess fest 002