Log in

УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ НА БАНСКО Е СВЪРЗАНО С РАЗЛИЧНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАЗВИТИЕ

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

По покана на кмета на общината Иван Кадев, на работна среща в Банско беше ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. Миглена Темелкова. В разговора участваха още секретаря на общината Иван Докторов и г-н Стефан Радонов.

Тази среща е поредната от серията подобни контакти, които Иван Кадев инициира с ректори на висши училища и университети в България. Той представи пред проф. Темелкова идеята си, съвместно с висши уилища и универистети, в Банско да бъде създаден образователен клъстър.

В конкретния случай поканата към ВУТП е отправена заради потенциала на Банско като материална база, профилирани средни училища, технологично производство и развиващ се активно сектор на споделените работни места. Кметът Кадев аргументира идеята за научно-практически образователен център с необходимостта да се разчупи стереотипа, че единственият бизнес в Банско е туризма.

Проф. Темелкова горещо подкрепи идеята и се ангажира да посредничи на община Банско за организиране на срещи с представители на високотехнологичния бизнес в България, които да насочат инвестиционнен интерес към Банско. Договорено беше организиране на работна среща в разширен състав, на която да бъде изработена концепцията за научно практическия образователен клъстър.

razvitie 001

razvitie 002