Log in

ФИНАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КАМПАНИЯТА „БАНСКО РЕЦИКЛИРА”

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:
72% от учениците в община Банско взеха участие в кампанията „Банско рециклира”. Община Банско и „Екопак България” АД направиха добра организация за кампанията за разделно събиране на хартия и предаването и́ за преработка, а децата, с помощта на родителите си, работиха активно. Детски градини, защитени жилища, институции и търговски обекти също се включиха и допринесоха за успеха на кампанията. В резултат – само за два дни бяха предадени за вторична преработка почти 12 тона хартия, с което бяха спасени от отсичане 160 дървета.
 
Организаторите поощриха участниците в кампанията с награди. От „Екопак България” АД бяха осигурени тетрадки от рециклирана хартия за всички деца, взели участие в кампанията, а за донеслите най-много - книги с екотематика. Община Банско подари на децата футболни топки, а на училищата бяха дадени пакети рециклирана принтерна хартия. Детските градини получиха кошове за разделно събиране на отпадъци и книжки за оцветяване. На всички училища, читалища и търговски обекти бе връчен „Зелен сертификат” от „Екопак България” АД.
 
"Първата стъпка– насочване на вниманието на подрастващите към заобикалящата среда и нейното опазване, е направена, но същинската работа предстои", заяви ресорният зам.-кмет Костадин Атанасов. Той връчи наградите на отличилите се в кампанията.