Log in

ОБСТАНОВКАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БАНСКО Е СПОКОЙНА

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Обстановката в община Банско е спокойна. Освен наводнени ниви и ливади, няма други щети в резултат на проливните дъждове. Няма пострадали и бедстващи хора, компрометирани мостове и наводнени къщи, установи проверка на общинска комисия.

Още през почивните дни, въз основа на наблюденията и метеорологичните прогнози, кметът Иван Кадев разпореди наблюдението на места, където е възможно да възникнат проблеми, а техниката беше поставена в режим на готовност.

Днес, зам.-кметът Стойчо Баненски, кметовете и кметските наместници на селата от Местенски район на община Банско лично се включиха в дежурните екипи за наблюдение и работа в рисковите участъци на река Места и зоните, застрашени от свлачища и срутища.

Количеството на придошлата вода в р. Места е огромно. Почти по цялото течение на реката през територията на община Банско, водата е извън коритото. Наводнени са много земеделски земи в близост до реката. Най-голям е разливът в района на м.Лошин и при село Места.

Отново се активира срутище, този път преди с. Осеново. Земни маси и дървета задръстиха движението по пътя, но за кратко, тъй като веднага на място бе докарана техника, която почисти шосето.

Река Глазне е пълноводна, вследствие на падналите дъждове и топенето на снеговете, но към този момент няма опасност да излезе от коритото си.

Дежурни екипи и длъжностни лица продължават да наблюдават опасните участъци и да докладват на ръководството за обстановката в общината.