Log in

ТУРСКА ДЕЛЕГАЦИЯ НА ПОСЕЩЕНИЕ В БАНСКО

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Делегация на турската Метрополитан Община Ерзурум е на двудневно посещение в община Банско. Визитата е в рамките на заключителния етап на общия проект „Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда”. Турската делегация е водена от главния секретар на Метрополитан Община Ерзурум г-н Зафер Айнали. В нейния състав са включени ръководители, треньори и състезатели от местния ски и сноуборд клуб.

Кметът Иван Кадев и неговият екип поздравиха  гостите и изразиха увереност, че установените връзки по време на изпълнението на проекта в бъдеще ще прераснат в постоянни отношения. Кметът на Банско благодари за съвместната работа, за която общината беше наградена с приз в категория „Международно сътрудничество” от авторитетното турско списание „Йозел калем”.

Г-н  Айнали  връчи подписания от кмета на Метрополитан Община Ерзурум г-н Мехмет Секмен  Протокол за побратимяване с Община Банско. Такъв ще бъде подписан и от кмета на Банско Иван Кадев, след одобрение от Общинския съвет на сесията му в края на януари. „Статутът на побратимени градове ще даде възможност да развием нашето сътрудничество в различни дейности и проекти, които да са от полза и за двете общини”, подчерта кметът на Банско.

Гостите от Турция разгледаха музеите и старинната част на Банско и се запознаха с туристическата и спортната инфраструктура в ски зоната.

В събота скиорите от Банско ще влязат в надпревара със състезателите от ски клуба на Ерзурум. Те ще мерят сили в два старта на слалом и гигантски слалом за купа „Банско-Ерзурум”.