Log in

Честита Баба Марта!

  • Последна промяна:
  • Дата на създаване:

Честита Баба Марта, скъпи деца, уважаеми съграждани и приятели на Банско! Нека с мартениците на този чисто български обичай си наречем здраве, сили и светли хоризонти.

Днес празнуваме още един уникален български празник – Деня на самодееца. Това е празник за всички нас, защото хората в община Банско тачат традициите, пазят ги, обогатяват ги и създават нови. Нашите многобройни самодейци са от всички възрасти. Какво по-хубаво от това на една сцена да гледаме заедно няколко поколения и цели семейства?!

Уважаеми самодейци, приемете поздравите ми по случай празника! Вие сте лицето на общината. Благодаря ви, че показвате нашия бит, култура и традиции по един чудесен начин и печелите нови приятели на Банско. Желая ви да сте здрави, ентусиазирани, вдъхновени и с добро самочувствие. Носете винаги в себе си мерака да радвате и веселите себе си и хората.

Поздравявам и читалищните дейци от Банско, Добринище, Филипово, Места и Кремен, които създават условия самодейността в общината да поддържа жив българския дух!

Иван Кадев, кмет на община Банско

Image00001